top of page

מאמר בנושא קרינה – והפעם על בדיקת קרינה חשמלית בדירות פרטיות .

כיצד נשמור על בני ביתנו :

בתי הוא מבצרי , כך חושבים כולם .

אך האם באמת כך?

מאת: שלמה סטובצקי

tags : קרינה, חשמל, בדיקות קרינה , ב.ה יזמות , שלמה סטובצקי , דירה פרטית

-----------------------------------------------------------------

נושא הקרינה והשפעותיה כבר נידונו במקום אחר , אך קיים פאן נוסף בנושא זה : חוסר הידיעה וההכרה מאיזה מכשירים נפלט קרינה בלתי מייננת ובאיזו עוצמה  .

בכתבה זו , אסקור מספר מכשירים הנמצאים בבית ,בשימוש רגיל .

נתחיל במטבח .

המכשיר הכי בעייתי במטבח , הוא המקרוגל , מכשיר זה בעצם פעולתו פולט קרינה בלתי מייננת שפוגעת במזון שבתוכו ,ועל ידי כך , הקרינה מאיצה את תנועת האלקטרונים החופשיים במוצר , ותנועה מואצת זו , גורמת לחימום המוצר . המקרוגל פולט 2 סוגי קרינה , קרינה חשמלית וקרינה סלולרית (בתדר של כ-2400 הרץ) .

גם בלנדר יכול להראות במדידה ערכים של עד 400 מיליגאוס וזה במרחק של 30 ס"מ. אם נקרב את מכשיר המדידה בצמוד לבלנדר נוכל לראות גם תוצאות של 4500 מיליגאוס.

מדיח כלים ומייבש כביסה יראו לנו במרחק של 30 ס"מ מהם גם קריאות הגבוהות מהערכים הממולצים אך עוצמת הקרינה תהיה כ- 20 עד 30 מילי גאוס .

ציוד נוסף הנמצא בבית מגורים סטנדרטי יהיו לדוגמא שואב האבק , פאן לשיער מגהץ וכו'.

גם ציוד זה בסביבה הקרובה שלו יראה לנו ערכים של בין 90 ועד 200 מיליגאוס .

אחד הדברים שהפתיע אותי , הוא האקווריום . כן אני מתכוון לאביזר נוי הזה שמגדלים בתוכו דגים ציבעוניים ויפים , ובועות האויר העולות מתחתית האקווריום , כל כך נעים ומרגיע , נכון?

גם אני חשבתי כך עד שממש במקרה , באחת הבדיקות שלי בבית ספר , אני מזהה קריאה חריגה. בתמימותי , אפילו לא חשבתי כי הקרינה הזו יכולה להגיע  מאקווריום כה תמים , אך המכשירים לא מרמים . הקריאות שקבלתי היו ממש גבוהות והגיעו לערכים הגבוהים מהערכים המומלצים בהרבה.

בצעתי את הבדיקות הללו שוב ושוב מול אקווריומים אחרים ובכולם התופעה של קרינה גבוהה מאוד עד למדידה של מעל 400 מיליגאוס ממרחק 30 ס"מ ממשאבת אויר .

מקור פליטת הקרינה הוא הקומפרסור שמכניס אויר לאקווריום וגם מהפילטר , אך במידה פחותה יותר .

מיגון נגד קרינה החשמלית הוא בדרך כלל די קל לישום ובמקרה שלנו עם האקווריום , מספיק להתרחק ממקור הקרינה כ-1 מ' , כדי להגיע לערכי מדידה תקינים לחלוטין .

מיקום מחדש של הקומפרסור (משאבת האויר ) מאחורי אחורי האקווריום ואם אפשר גבוה יותר , ימנעו את החשיפה לקרינה המוגברת .

בכל מקרה , אני לא הייתי שם אקווריום בחדר ילדים למרות היופי של האקווריום  .

למרות הערכים הגבוהים של האביזרים השונים , סכנת החשיפה לקרינה היא בתלות למשך החשיפה היומית , בפועל מומלץ על חשיפה של עד 4 מיליגאוס יומי ( 2 מיליגאוס שנתי ) , אך במקרה שלנו , האקווריום , ממוקם במקומות שבהם אנו שוהים זמן רב ועד אקווריומים שמוצבים ליד מיטת הילד  "כדי שיירדם " , וכך הילד סופג קרינה מיותרת כל לילה.

פתרונות לתופעות הללו הם בנמצא ולפעמים אף די קלים ליישום ,

 לפעמים מספיק להרחיק את פולט הקרינה בחצי מטר והכל מסתדר על הצד הטוב.

הזמנת של בודק קרינה מוסמך לבית , אני חושב שהיא חובה על כל בעל בית ועל כל הורה , בכדי לזהות ולגלות את מוקדי הקרינה הנמצאים בבית ולדעת כיצד להתגונן בפניהם .

ביחד חיפה הגליל 99 חיפה (6).JPG
bottom of page