top of page

החשמל והבית הפרטי

בניגוד למוסדות ועסקים , אין כמעט שום פיקוח על בתים ודירות פרטיים על ידי שום גורם .

אם בסקטור העיסקי , אנחנו נדרשים לספק אישורי תקינות בין פעם בשנה ועד פעם בחמש ( לפי סוג הבדיקה ) , עבור : רישוי עסקים , חברת הביטוח , כיבוי אש , חח"י וכו' , במגזר הפרטי , לאחר שקבלת את המונה של חברת חשמל , במידה ולא תבצע שינוי מהותי , (כגון , הגדלת חיבור ), לא יבקשו ממך שום אישור ושום בדיקה לגבי מתקן החשמל .


לוח החשמל , שהוא ללא ויכוח , לב מערכת החשמל בביתך , נמצא בדרך כלל בחדר המדרגות או בפינת הבית . מאחר ולוח החשמל בנוי מפלסטיק מבודד ששומר על כל הרכיבים החשמליים מפני נגיעה , למשתמש הרגיל , אין אפילו ידיעה מה מתחולל מאחרי פנל הפלסטיק .

בפועל , לוח החשמל , מתחמם , מתקרר , מתעוות ומושפע מתנאי המקום .

בכל לוח חשמל , נצפה לראות הצטברות אבק ומוך , וכן השתחררות הדרגתית של הברגים המחזקים את חוטי החשמל למפסקי הזרם .

השתחררות החוטים גורמת להופעת ניצוצות ( פריצות מתח ) ואילו האבק והמוך , יהוו את חומר הבעירה ...

נוסף לכך , בין הרכיבים המרכיבים את האבק , נמצא גם יסודות מתכתיים , שהם מצידם , יתרמו להופעת קשת חשמלית, והקטנת מרחקי הזחילה (קצר).

חובה לבצע חיזוק ברגים וניקוי לוח פעם בשנה , מאחר והאחריות על המתקן החשמלי ( לפי חוק החשמל ) נופלת על בעל המתקן /חשמלאי שטיפל במתקן/יועץ/ או כל אחד אחר – כלומר האחריות האמיתי על חלילה מקרה שריפה , נופלת בסופו של דבר על בעל המתקן (שנמצא עם מתקן שרוף ... ) . לדעתי , חובת כל בעל נכס , לבצע ( ע"י חשמלאי בעל רישיון מתאים כמובן ) , פעם בשנה , חיזוק ברגים וניקיון לוח החשמל , וכן להקפיד כי סביבת הלוח תהיה נקיה ופנויה מחפצים זרים .

כמובן , ניתן וכדאי לבצע סריקה תרמוגרפית ( בדיקת טמפרטורת לוח החשמל ) , בזמן העמסה מירבית וכך לגלות באם קיימת בעיה .

יש לזכור , כי המרחק בין פס אפסים בלוח שהמתחמם לטמפרטורה מעל 70 מעלות צלסיוס ועד שריפה של כל הבניין , הוא קצר מאוד . מספיק שבידוד רותח של גיד יטפטף על סמרטוט או על מסגרת העץ באיזור הלוח , ועד שנגלה זאת , האש תהיה בעוצמה כזו שלא נוכל להתגבר עליה בכלים שיש בידינו ( יש לזכור לא מכבים עם מים .

54 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page