הקיץ הסתיים והחורף בפתח . הארונות נפתחים ובגדי החורף מחליפים לאיטם את מלתחת הקיץ הציבעונית .
זה הזמן שבו גם מכינים את תאורות החירום ומוציאים את תנורי החימום /מפזרי חום וסדיני החימום , מהאחסון הארוך .
אז תכינו כוס תה חם ונעים , ואתן לכם מספר טיפים לבטיחות חשמלית.
מכשירי החימום מאופיינים בצריכת זרם גבוהה , וחום גבוה המופק מהם , באמצעות גופי חימום . שימוש נכון בציוד החימום , יחסוך לנו כסף ויגן עלינו מסכנות שריפה והתחשמלות . השימוש בהם הוא עונתי ולכן לפני שחוזרים להשתמש במוצרים משומשים חשוב להתייחס להנחיות הבאות :
1. יש לוודא כי המוצר שלם ולא פגום , כל שבר ואו סימני חריכה / חימום גבוה הנגלה לעין , יש לזרוק את המוצר ולהתחדש במוצר חדש ( המחירים יחסית נמוכים , המוצרים החדשים בטוחים יותר ויעילים יותר ואין שום סיבה להסתכן במוצר פגום שיכול לגרום לשריפה ) .
2. יש לנקות את המוצר ככל האפשר ( לא עם נוזלים) ואז יש להדליק בפעם הראשונה את גופי החימום , במקום מאוורר , תוך השגחה , למשך זמן המספיק כדי ל"שרוף" את כל האבק שהצטבר . הסימן שסיימנו את התהליך הוא כאשר מפסיק לצאת מהמוצר ריח חריכה ואו עשן . ( אני מסייג את דבריי – הריח ואו העשן צריכים להיות סבילים ומועטים (אחרת זה סימן שהמוצר לא תקין ויש לזרוק אותו ) , כל התהליך אמור להמשך כ-5 דקות ושוב אני מתכוון למוצר תקין שרק " נח" במשך הקייץ ללא שימוש.
3. נבדוק את השקעים שמיועדים לשמש את המוצרים ונוודא שאין בהם סימנים שחורים בפתחים ואו סימני חימום אחרים ,נוודא גם קיום הארקה תקינה בשקע , עבור המוצרים שאינם בידוד כפול. במידת הצורך , נזמין חשמלאי שיחליף את השקעים לחדשים ויוודא קיום הארקה תקינה .
4. כל מוצר מגיע עם כבל באורך שנקבע ע"י המפעל . בצורה גורפת , אני אומר , אסור להשתמש בכבל מאריך . שימוש בכבל מאריך לא מתאים ( חתך חוטים צריך להיות 2.5 ממ"ר ) , יגרום לחימום הכבל ויכול לגרום לשריפת השקע המזין ( זה יכול לקרות גם בשימוש בכבל מאריך ארוך מדי , או בכבל מאריך על תוף -שלא נפתח לכל אורכו).
5. שימוש במפצלים , אסור לחלוטין . מדובר במוצרים בעלי צריכת זרם גבוהה ( כ-2000 וואט) וכן שימוש במפצל עלול לגרום לשריפה .
6. זה הזמן הנכון לגשת לארון החשמל ולוודא כי לוח החשמל נראה שלם ונשלים את הבדיקה הויזואלית
בלחיצה על לחצן ממסר הפחת ( לאחר שכיבינו בבית את המחשבים , טלוויזיה וכו – כדי למנוע נזק ) , ולוודא כי ממסר הפחת "קפץ" והפסיק את כל החשמל בבית .( זו בדיקה שצריכה להתבצע פעם בחודש ) . למחמירים או במידה ולוח החשמל ישן לא נראה מושלם , כדאי מאוד להזמין חשמלאי שיבדוק את מצב הלוח , יבצע בדיקה טרמית ללוח בזמן עומס מלא , יחזק ברגים , יבצע ניקוי בלוח , יוודא קיום הארקה תקינה וכי קוטר החוטים מתאים לגודל המא"ז .
(התמונה להמחשה ובוצע ע"י איש מקצוע)
7. בזמן שימוש במכשיר חימום , נוודא שהוא מרוחק מדברים דליקים , עומד יציב ( או מותקן בצורה יציבה על קיר ) ולא נשאיר ( פרט למזגן ) דולק או ללא השגחה .
8. נזכור שמדובר במוצרים בעלי צריכה זרם גבוהה שמעמיסים מאוד על המערכת החשמלית בבית . מפסקים בלוח ש"קופצים" , יתכן והם דווקא , עושים את פעולתם וזה תקין וטוב . במידה ונראה לך כי המפסקים בלוח אינם עושים את מלאכתם כראוי , יש להזמין חשמלאי כדי שיבדוק את הסיבה , לעיתים (לדוגמא בבית "ישן" , שמקבל הזנה מחברת חשמל של פאזה אחת 25 אמפר ) ניתן להפעיל "רק " 2 מוצרים "כבדים " לפני שהמפסק הראשי "קופץ" ובצורה חוקית לא ניתן לעשות כלום , פרט לבצוע הגדלת חיבור . בכל מקרה , בשום פנים ואופן , אסור להגדיל את גודל המפסקים ללא הגדלה מתאימה של קוטר החוטים ( הכוונה למעגלים הביתיים , מול חברת חשמל רק חברת חשמל רשאית לטפל בציוד שלה ) .
9. דוד השמש דורש גם התייחסות – נדליק את הדוד ונוודא שהחלק החשמלי בו עובד. נבדוק את מפסק ההדלקה / טיימר /שעון שבת ונוודא שאין סימני חריכה או שבר ובמידה וכן , נחליף. חשוב לבדוק את הדוד עצמו שחיבורי החשמל בו תקינים וקיימת הארקה . אם ניתן , נזמין בעל מקצוע שיפתח את הדוד וינקה את האבנית שהצטברה במהלך הקיץ . דוד חשמל לא תקין , עלול לגרום ל"קצר" ש"יפיל " את כל החשמל בבית ( ובדרך כלל זה קורה בשישי בלילה... ) ולעלות תיקון גבוהה במיוחד . ואני מזכיר שרק חשמלאי עם רשיון חשמלאי בתוקף – רשאי לטפל בחשמל . ניקוי קולטים ובדיקה ויזואלית ניתן לבצע ע"י כל אחד.
10. נפזר מספר " תאורות חירום" בנקודות אסטרטגיות בבית ונוודא שהתאורה נמצאת על מצב אוטומטי ( חלק מהן) , כך שבמקרה של הפסקת חשמל , הן תידלקנה אוטומטית .
קיום הנחיות אלו , יחסכו כסף ימנעו נזקים ונוכל לעבור את החורף בצורה חמימה ונעימה .
חורף נעים !
Комментарии